Netflix, Amazon prime, Disney itd itd. Filmska ponuda prik interneta, satelita i kabela je dandanas tako opširna da ponekad tribamo već časa za izbor nekoga filma nego za samo gledanje. Ja najradje pratim javnopravne televizijske programe i sam zahvalan ako mi nudu nešto za srce i dušu, ali i za glavu. Ovde sakupljam filme kim željim čim već gledatelj:ic, većina njih je besplatno dostupna samo odredjeno vrime.

Film

Francuskinja Alice Guy je bila prva režiserka i producentica filmske povjesti, a ipak ju dandanas nigdor ne pozna. Zbog čega je to tako i ča je ona sve pronašla, to kaže dokumentacija na Arte-kanalu youtubea. 52 minute, do 6. marca 2022.

Prenositi setting psihoterapeutskih sjednic u televizijsku seriju, to su si 2009. ljeta nakanili autori izraelske produkcije "Be tipul". U prošlom desetljeću adaptirana je serija u brojni drugi država, med drugim u Hrvatskoj, kade nosi naslov "Na terapiji". Artetheka kaže izraelski original s nimškimi podnaslovi. 45 x 30 minut, do 27.5.2022.

Be Tipul

Bi se Ti zanima:la za dramediju o nekoj 50-ljetnoj udovici, ka se skrbi za svoju troju tinejdžersku dicu i za dementnoga oca? Odgovorni ljudi u produkcijski firma se nisu. Kako je film ipak nastao i ča glavna junakinja svega doživi, to kaže izraelska mini-serija s nimškimi podnaslovi "Hamishim". 8 x 20 minut, u artetheki do 1. julija 2022.

Hamishim